Een ander soort BBQ-ervaring – vier uw barbecues en geniet van uw eten op de Amerikaanse manier! De bereidingsmethode van koken op lage temperatuur maakt uw gerechten bijzonder smakelijk: vlees of vis zo sappig als nooit tevoren, groenten fris en vers!
Vanwege de lage kooktemperatuur bij het roken onder 100 ° C zal uw voedsel langzaam en voorzichtig koken. Het voedsel verliest niet veel van zijn sappigheid, omdat de vloeistoffen bij deze lage temperaturen (in tegenstelling tot conventionele bereiding met temperaturen tot 300 ° C) niet verdampen en het voedsel dus nooit zal uitdrogen. De speciale smaak wordt gegeven aan de gerechten door de rooksmaak. Hoe langer het voedsel op de Smoker blijft liggen, hoe intenser de rooksmaak in het voedsel wordt uitgesproken.
Bovendien biedt deze Smoker een kookkamer met echte convectie-eigenschappen: door het speciale ontwerp van de Smoker, lopen de luchtstromen zo dat in de hele kookkamer een constante temperatuur heerst. Een verschuiving of verandering van voedsel is zo overbodig.
In plaats van traditionele barbecue worden pellet korrels in de Smoker gebruikt. Deze worden vanuit een ruim bemeten opslag (genoeg voor meerdere barbecues) getransporteerd via een schroeftransporteur naar een elektrisch verlichtingselement, hier worden ze ontbrand. Dit proces is zeer eenvoudig te doseren, zodat altijd de juiste temperatuur en hoeveelheid rook kan worden gegenereerd.
Het voordeel van houtpellets is dat ze zeer stabiel te verbranden zijn en ook veel minder rook produceren dan barbecuekool. Bovendien zijn pellets meestal verkrijgbaar in elke doe-het-zelf- of tuinmarkt, zijn ze goedkoop en gemakkelijk op te slaan (terwijl houtskool wordt geabsorbeerd in lange bewaartijden, vaak vocht en niet meer bruikbaar is).