Kamado / Keramische BBQ kopen?

De moderne benadering van de Kamado BBQ
Er is enigszins een discussie over waar de Kamado nou precies vandaan komt. De één zegt China en de ander Japan. Wat wel duidelijk is, is dat het al een eeuwenoude manier van koken is. Al sinds 2000 jaar voor Christus wordt er met ovens van klei of steen gekookt in Japan. Op deze manier van koken is de Kamado gebaseerd en vandaar ook de Aziatische naam.

De letterlijke vertaling van Kamado is ‘kachel’. Dat de barbecue dus op zijn minst een deel van zijn afkomst aan Japan te danken heeft is wel duidelijk. Oorspronkelijk was de barbecue een ronde pot van klei in de grond die op hout werd gestookt. Door de ronde vorm en de materialen die gebruikt werden, konden deze barbecues erg goed de warmte vasthouden. Amerikaanse soldaten maakten kennis met dit type barbecue na de Tweede Wereldoorlog.

Kamado Egg voor de beste barbecue ervaring

De Kamado grill wordt ook wel Kamado egg BBQ genoemd. De naam egg kent zijn oorsprong aan de vorm van de barbecue. De barbecue is niet perfect rond, maar heeft meer de vorm van een ei. Het gebruik van keramiek zorgt ervoor dat de warmtecirculatie zo goed mogelijk kan verlopen. Dit zorgt er juist voor dat de gerechten zo ontzettend smaakvol bereid kunnen worden. Met barbecues van metaal is de temperatuur minder goed te regelen dan bij een keramische Kamado grill.

Waarom u een Kamado barbecue moet kopen

Wilt u een Kamado barbecue kopen? Deze grills hebben een aantal voordelen in vergelijking met de klassieke houtskoolbarbecue:

– Minder houtskool is nodig dan bij een gebruikelijke barbecue
– Of u nou wilt koken, stomen, bakken of grillen, de Kamado BBQ kan het
– De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit
– Het regelen van de temperatuur is ontzettend nauwkeurig

Een Kamado Keramische BBQ koopt u bij Haardstunter.nl

Wilt u een Kamado BBQ aanschaffen? U bent bij Haardstunter.nl zeker aan het goede adres. Met ons uitgebreide assortiment, zit er ongetwijfeld wel een model bij die u kan voorzien van een volledige barbecue.

Toont alle 3 resultaten

Mustang Kamado L 21″

 829,00

Mustang Kamado S 16″

 389,00

Mustang Kamado M 18″

 679,00