Buitenkeuken kopen? Volg onze koopgids.

Twijfelt u over welke variant het best bij u past? Wij helpen u de beste keuze te maken. De belangrijkste vraag is: heeft u genoeg ruimte? Buitenkeukens hebben verschillende afmetingen. Het verschil zit in het aantal branders en de zijtafels.

Neemt u een BBQ met slechts twee branders dan is deze minder breed dan eentje met vier branders. Kijk dus eerst naar uw gezelschap. Hoe groter uw gezelschap hoe meer branders er nodig zijn.

Hoeveel branders heeft u nodig?

Als u voornamelijk gezellig met z’n tweetjes wilt barbecueën, zijn twee branders meer dan genoeg. Over het algemeen zijn twee branders meer dan genoeg om voor een wat kleinere groep te koken.

Heeft u regelmatig vrienden over de vloer en wilt u gezellig buiten voor ze koken? Een buitenkeuken met drie branders is dan een goede variant. Met nog meer branders kunt u meerdere gerechten tegelijk bereiden.

Zijn een paar vrienden of familieleden voor u niet genoeg? Voor wie graag feesten organiseert in de achtertuin is een variant met vier of meer branders de beste buitenkeuken. De El Fuego DeLuxe heeft maar liefst zes krachtige branders. Volstaat dit niet? Dan zit er nog een zijbrander in de zijtafel.

Houd rekening met de zijtafels

Een buitenkeuken heeft zijtafels of zijpanelen, zodat u altijd alles wat u nodig heeft binnen handbereik kunt houden. Bewaar uw zout- of pepermolen lekker dichtbij. U kunt nog een stap verder gaan en een zijtafel nemen waar een gasbrander in zit. Het kookoppervlak kan zo eenvoudig uitgebreid worden door simpelweg de zijtafel open te klappen.

Niet bij elke variant kunt u de zijtafels inklappen, houd er dan rekening mee dat de barbecue al snel 30 of 60 centimeter breder kan zijn. Wilt u zich geen zorgen maken over de ruimte in uw tuin? Dan is een inklapbare zijtafel gewenst. Uiteraard bent u zelf helemaal vrij in uw keuze, maar houd rekening met de inrichting van uw tuin.

Grillt u graag op gas, houtskool of elektriciteit?

Buitenkeukens op gas

Over het algemeen werkt een buitenkeuken op gas, maar er zijn ook varianten op houtskool of elektriciteit. Het fijne aan een keuken buiten is dat er veel opbergruimte bij zit, zo hoeft u ook niet tegen een ‘onaantrekkelijke’ gasfles aan te kijken.

Buitenkeukens op houtskool

Wilt u gebruik maken van houtskool? Buitenkeukens als de El Fuego Cheyenne kunnen naast gas ook gebruik maken van kolen. Zo kunt u op authentieke wijze uw vlees bereiden. Hiermee zorgt u voor net dat beetje extra sfeer op elk feestje.

Buitenkeukens op elektriciteit

Kookt u graag elektrisch? Buitenkeukens zijn er niet alleen op gas of houtskool. Ook elektrische buiten barbecues worden steeds populairder. U hoeft de authentieke rooksmaak niet te missen, want met een rookbox kunt u dit eenvoudig toevoegen aan uw gerechten.

Resultaat 1–15 van de 33 resultaten wordt getoond

El Fuego Dayton 4.1 Zilver Gas Barbecue

 229,95

Mustang Gourmet 4+1 Gasbarbecue Blauw

 559,00

Mustang Monterey 3+1 Gasbarbecue Wit

 379,00

Mustang Monterey 3+1 Gasbarbecue Grijs

 379,00

Mustang Fargo Double 3 Hybrid Houtskool-Gasbarbecue

 629,00

Enders San Diego 4 Gas Barbecue

 269,00

Enders San Diego 3 Gas Barbecue

 215,00

Enders San Diego 2 Gas Barbecue

 185,00

Enders Chicago 4 K Gas Barbecue

 439,00

Enders Boston Black 6 Kr Turbo Gas Barbecue

 769,00

Enders Boston Black 4 Ik Turbo Gas Barbecue

 639,00

Enders Boston Black 3 K Turbo Gas Barbecue

 529,00

Enders Monroe Pro 4 Sik Turbo Gas Barbecue

 739,00

Enders Monroe Pro 3 Sik Turbo Gas Barbecue

 639,00

Enders Kansas Pro 4 Sik Profi Turbo Gas Barbecue

 1.150,00